Oliver Pötzsch: Hrobár a vražda v krypte

Viedeň, 1895: V krypte pod Dómom svätého Štefana nájdu turisti medzi kosťami a lebkami mŕtveho muža. Telo je bez známok násilia, iba tvár je skrivená od hrôzy. Umrel ten človek od strachu? Čo ho tak vyľakalo? V devätnástom storočí prekvitá vo Viedni špiritizmus a na každom rohu sa konajú seansy. Tento mŕtvy učenec sa však odvolával na vedu a odhaľoval podvodníkov. Popálil si pritom prsty? Prípad opäť vyšetruje inšpektor Leopold von Herzfeldt. Anna, adoptívna dcéra hrobára Augustina Rothmayera, za upozorní na istú zvláštnosť – z jedného sirotinca v meste miznú deti. Dopúšťa sa niekto násilia na bezbranných, alebo v metropole na Dunaji skutočne vyčíňa duch?

https://www.martinus.sk/2892151-hrobar-a-vrazda-v-krypte/kniha

https://www.pantarhei.sk/539981-hrobar-a-vrazda-v-krypte-oliver-potzsch

Maurice Leblanc: Arséne Lupin – Dôverné priznania

V Dôverných priznaniach znova stretávame vrchného inšpektora Ganimarda, šéfa la Sureté pána Dudouisa či Sherlocka Holmesa. Ich konflikty s Lupinom sú však tentoraz oveľa vyhranenejšie a celková výstavba deja mnohonásobne intenzívnejšia. Lupin, ktorý prekypuje mladistvým elánom a radosťou zo života, dokáže majstrovsky vyskladať dejovú líniu svojho nekalého zámeru tak, aby zo súboja po mnohých peripetiách nakoniec vyšiel ako víťaz. A obdivu sa nedokážu ubrániť ani jeho protivníci.

https://www.martinus.sk/2891239-arsene-lupin-doverne-priznania/kniha

https://www.pantarhei.sk/539938-arsene-lupin-2-doverne-priznania-maurice-leblanc

Rebecca Yarros: Všetko, čo sme zamlčali

Príbeh o dvoch veľkých láskach a o koncoch, ktoré nedokážeme predvídať. Georgii Stantonovej sa rozpadol vysnívaný život pred očami.
Po bolestivom rozvode sa vracia domov do Colorada, aby prevzala literárnu pozostalosť svojej prababky – najpopulárnejšej autorky ženských románov. Existuje však rukopis, ktorý obľúbená spisovateľka nikdy nedokončila. Ide o príbeh jej jedinej veľkej lásky, ktorú našla a stratila počas hrôz druhej svetovej vojny. Noah Harrison je na vrchole svojej spisovateľskej kariéry. Keď sa mu naskytne príležitosť dokončiť posledný rukopis slávnej spisovateľky, nedokáže odolať ponuke dopísať knihu svojho literárneho idolu. Plány mu však prekazí spisovateľkina pravnučka Georgia. Tá mu odporuje na každom kroku a bez jej súhlasu nesmie napísať ani slovo.

https://www.martinus.sk/2928053-vsetko-co-sme-zamlcali/kniha

https://www.pantarhei.sk/539979-vsetko-co-ostava-nevypovedane-rebecca-yarros

Jung Chang: Divoké labute

Divoké labute predstavujú príbeh troch generácií žien žijúcich v Číne dvadsiateho storočia, kde sa intimita memoárovej prózy prelína s panorámou národných dejín. Vplyv Maových fantazmagórií na Čínu, neobyčajný pohľad do ženského prežívania modernity a modernizácie, ale aj dojímavé rozprávanie o odvahe a láske. Jung Chang opisuje úžasné životy a zážitky vlastnej rodiny: babičky, ktorá bola konkubínou vojenského diktátora, mamy, ktorá s mladistvým zápalom bojovala za novú komunistickú Čínu, a rodičov, ktorí sa počas kultúrnej revolúcie prepadli z komunistickej elity medzi politických väzňov.

https://www.martinus.sk/2853769-divoke-labute/kniha

https://www.pantarhei.sk/539974-divoke-labute-jung-chang

Bertrand Jouanne, Gunar Freyr: Island – Malý atlas pre hedonistov

Nechajte sa uniesť podmanivou krásou islandskej prírody, vydajte sa po stopách hrdinov islandských ság a zasurfujte si vo vlnách Severného ľadového oceána. Načerpajte sily v luxusnej chate uprostred drsnej islandskej prírody a zoznámte sa s modernou severskou gastronómiou. Zažite stretnutie s polárnou líškou a pozorujte vráskavca obrovského. Ponorte sa do horúcich termálnych prameňov. Spoznajte nikdy sa nekončiaci boj s prírodou a vyskúšajte si život na hranici tektonických dosiek. A nakoniec navštívte Reykjavík, pulzujúce srdce Islandu. Vydajte sa za dobrodružstvom!

https://www.martinus.sk/2924475-island/kniha

https://www.pantarhei.sk/539975-island-atlas-pre-hedonistov-bertrand-jouanne-gunnar-freyr