Rebecca Yarros: Železný plameň

Všetci čakali, že Violet Sorrengailová neprežije prvý ročník na Basgiathskej vojenskej akadémii, vrátane nej samej. Kresanie však bolo len prvou skúškou, ktorá vyradila tých slabých a nehodných. Pravý výcvik sa ešte len začína a Violet musí zistiť, ako ho prežije.

https://www.martinus.sk/2767017-zelezny-plamen/kniha

https://www.pantarhei.sk/545536-zelezny-plamen-rebecca-yarros

Hjorth a Rosenfeldt: Vina, ktorú nesieš

Riksmord sa zmieta v kríze po tom, čo sa ukázalo, že jeden z jeho elitných členov je sériový vrah. Zatiaľ čo Vanja Lithnerová bojuje za záchranu svojho oddelenia, na prasacej farme neďaleko Västerasu sa nájde telo zavraždenej šesťdesiatročnej ženy. Odkaz na stene naznačuje, že čin bol spáchaný s jasným zámerom: zaujať pozornosť kriminálneho psychológia Sebastiana Bergmana.

https://www.pantarhei.sk/535982-vina-ktoru-nesies-michael-hjorth-hans-rosenfeldt

https://www.martinus.sk/2885797-vina-ktoru-nesies/kniha

Andrea Mara: Nikto nič nevidel

Stojíte na nástupišti metra plnom cestujúcich. Vaše dve malé dcérky naskočia do vlaku ako prvé. Chcete ísť za nimi, ale vtom sa dvere zatvoria a vlak odíde, pričom vy zostanete bezmocne stáť na nástupišti. Cestou na nasledujúcu zastávku sa presviedčate, že všetko dobre dopadne. Keď však dorazíte na nástupište, nečakajú vás dve deti, ale iba jedno. A nikto nič nevidel.

https://www.martinus.sk/2903681-nikto-nic-nevidel/kniha

https://www.pantarhei.sk/539971-nikto-nic-nevidel-andrea-mara

Robert Jobson: Princ William

Princ William, vojvoda z Cambridge, je predurčený stať sa jedného dňa kráľom. Je odhodlaný slúžiť svojej krajine tak, ako to po sedem desaťročí robila kráľovná Alžbeta II., jeho stará matka. Stelesňuje milujúceho manžela a je oddaným otcom troch detí, ktoré vychováva s manželkou Catherine. Na verejnosti z neho vyžaruje pokoj, vyrovnanosť a odhodlanie. Jeho srdcovou záležitosťou je ochrana životného prostredia a pomoc ohrozeným druhom pred vyhynutím.

https://www.pantarhei.sk/535959-princ-william-robert-jobson

https://www.martinus.sk/2892149-princ-william/kniha

Robyn Silverman: Ako hovoriť s deťmi o všetkom

Kniha vychádza z odporúčaní množstva odborníkov, z dlhoročnej práce doktorky Robyn Silverman s deťmi a tínedžermi i z jej osobných skúseností matky. Je dôležitým zdrojom informácií pre rodičov, ktorí si cenia úprimné a zmysluplné rozhovory so svojimi deťmi, od batoliat až po tínedžerov… a aj potom. Vieme, že prvým krokom k hlbšiemu spojeniu s našimi deťmi je schopnosť komunikovať, vcítiť sa a odpovedať na všetko, čo ich zaujíma. Čo však robiť, keď sa z ničoho nič objaví zložitá otázka?

https://www.martinus.sk/2906161-ako-hovorit-s-detmi-o-vsetkom/kniha

https://www.pantarhei.sk/547692-ako-hovorit-s-detmi-o-vsetkom-robyn-silverman