Stefan Ahnhem: Výmena

Veriť nemôžete nikomu, niekedy ani sebe. Poriadna dovolenka je presne to, čo Carl a Helene potrebujú, aby utužili svoj vzťah. A keď v Kalifornii objavia dom snov, neváhajú ani okamih. V rámci výmeny ponúknu majiteľom svoju rezidenciu na Štokholmskom súostroví, zatiaľ čo oni strávia leto v ich vile v Santa Cruz. Hneď po príchode však poznajú, že niečo nie je v poriadku. Je to skutočne ten istý dom, ktorý videli na fotkách? A čo sa medzičasom odohráva u nich doma? Našťastie majú v každej izbe bezpečnostné kamery a pokušenie sledovať cudzí pár je priveľké.

Lucia Záhorcová: Ako odpustiť aj neodpustiteľné

Dôležitejšie ako to, čo sa nám stalo, je to, čo s tým urobíme, Bolo vám niekedy hlboko ublížené? Zažili ste zranenia v detstve, šikanu, neveru či násilie? Je prirodzené cítiť bolestivé emócie a nechcieť odpustiť. Odpustenie však nutne neznamená, že zabudnete, schválite konanie druhého, alebo s ním znovu nadviažete vzťah. Odpúšťať odporúčaným spôsobom môže zahojiť vaše rany a uľaviť práve vám. Inšpirujte sa príbehmi, v ktorých sa ľudia nevzdali nádeje ani po takých zraneniach, ako sú incest či vražda blízkeho. Táto kniha vás prevedie bezpečným procesom odpustenia.

Julie Soto: Nezabudni na mňa

Ama miluje svoju prácu. Ako plánovačka svadieb vedie vlastnú malú firmu a snaží sa preraziť v biznise, v ktorom sa cíti ako ryba vo vode. Paradoxne, manželstvo nie je nič pre ňu. Len ten jeden perfektný, dokonalý deň, ktorý nemôže nič pokaziť. Alebo predsa? Keď si Amu najmú, aby naplánovala celebritnú svadbu roka, môže ísť presne o tú príležitosť, ktorá jej pomôže dostať sa na výslnie. Má to však háčik. Musí spolupracovať so svojím ex.

Kerri Maher: Kníhkupkyňa z Paríža

Príbeh ženy, ktorá zmenila svet literatúry. V roku 1919 si mladá Američanka Sylvia Beachová otvorí na tichej ulici v Paríži kníhkupectvo Shakespeare & Company, ktoré navždy zmení smerovanie svetovej literatúry. Nájdu tam druhý domov mnohí významní spisovatelia zo stratenej generácie, ako napríklad Ernest Hemingway či Gertrude Steinová, vznikajú tu dôležité literárne spojenectvá. Hlboké priateľstvo sa vytvorí aj medzi ňou a írskym spisovateľom Jamesom Joyceom. Keď zakážu Joyceov kontroverzný modernistický román Odysseus, práve ona mu ho pomôže vydať pod záštitou Shakespeare & Company.

Vanessa Walder: Biela vlčica

Napínavé dobrodružstvo o odvážnej bielej vlčici a jej neľahkej ceste za samostatnosťou. V čase, keď sa v údolí rieky narodí päť vlčích mláďat, zúri silná búrka. Posledné mláďa je malá biela vlčica. Ostatné vlky ju nazvú Päťka a prisľúbia jej ochranu. Päťka sa túži stať vodcom svorky, rovnako ako jej otec Široká papuľa. Jej bezstarostná mladosť sa však skončí vo chvíli, keď v lese vypukne rozsiahly požiar. Zrazu cíti, že sa musí od svojej vlčej rodiny odlúčiť a sama vykročiť do sveta plného dobrodružstiev a nástrah.